Barn och unga

Ulricehamns Riksteaterförening är måna om att sprida kultur till barn och unga. I ett led av det har vi de senaste åren arrangerat familjeföreställningarna Kåldolmar och Kalsipper och Gubben Pettson och Katten Findus.


I samarbete med ÖFA-kollektivet och Riksteatern arrangerades ett projekt med fokus på konstnärlig utveckling och unga vuxna! Den konstnärliga idén är att utforska temat gullighet och vår tids besatthet av gullighet. I Ulricehamn träffades sex ungdomar och genomförde olika workshops, samt besökte en gård med lammungar. Workshopen kommer senare att användas i en föreställning om gullighet.


I juni 2016 hade vi besök av cirkuspedagoger från Cirkus Cirkör. Under en vecka kunde barn och unga delta i Cirkus Cirkörs nycirkus och cirkusinspirerad parkour!Under veckan undervisades tre fulltecknade grupper  i antingen cirkusens alla spännande grunddiscipliner som jonglering, akrobatik, lindans och luftakrobatik. elleri den cirkusinspirerade parkourworkshopen  akrobatik och att ta sig fram på alla möjliga och omöjliga sätt. Veckan avslutades med en show för familj och vänner!